Не пропускайте епизода на кулинарното риалити тази вечер от 20.00 ч. по NOVA

Георги Милков поставя кулинарния финал на седмицата в “Черешката на тортата” тази вечер от 20.00 ч. по NOVA. Журналистът ще изненада своите гости Адриана Гюзелева, Маргарита Хранова, Мария Пръмова и Петър Стоянович с концепция на своята вечеря, изпълнена в духа на България на три морета. Кулинарните граници на неговата България обаче ще са по-широки и от границите на българското царство и ще включват елементи от левантийската и италианската кухня.

Журналистът Георги Милков през годините (ГАЛЕРИЯ)

Като ветеран в “Черешката на тортата” Георги Милков ще си постави няколко лични предизвикателства в кухнята, като решава да направи ястия без месо, макар да признава, че е “месоядец” и да ползва продукти, които досега не е използвал. Това обаче няма да го затрудни и той ще се справи в кухнята блестящо.

Френско изкушение с Мария Пръмова в „Черешката на тортата"

Салата от цвекло, боб в гърне и десерт от тиква със сос от салеп, приготвян от нишесте от грудката на дива орхидея, се редуват между спомените и разказите на дългогодишния журналист, обиколил света и разказал безброй човешки и политически истории. Изненадата за гостите му е албум със снимки от дните, прекарани заедно през седмицата, които е успял да направи между кулинарните изяви на групата.

Как ще оценят гостите неговата вечеря? И кой ще е стане носител на титлата “Домакин на седмицата”? Гледайте в новия епизод на "Черешката на тортата" тази вечер от 20.00 ч. по NOVA.