Гледайте приключенския български филм на 6 юни, събота, от 12.30 ч.

Тази събота от 12.30 ч. ефирът на NOVA ще докосне въображението на зрителите с телевизионната премиера на българския документален филм „Да ходиш по вода“. Вълнуващият разказ ще ги въведе в живота на световноизвестния артист Христо Явашев (Кристо) и неговото голямо приключение, наречено „Плаващите кейове“. 

Идеята за невероятния и мащабен проект се ражда още през 1970 г. в артистичното съзнание на Кристо и неговата съпруга и партньорка Жан-Клод. През 2016 г., седем години след смъртта на Жан-Клод, този изумителен шедьовър, който позволява на посетителите да ходят по вода чрез свързани полиетиленови кубове, обвити в ярък жълто-оранжев цвят, най-после става реалност. Проектът е осъществен в езерото Изео, намиращо се в подножието на Алпите, а изборът на локация е само първата крачка в този комплексен процес.

„Да ходиш по вода“ ще покаже отблизо какво се случва при организирането на такава мащабна арт продукция и какъв темперамент е нужен, за да станеш създател на нещо, близко до истинско чудо. Освен Кристо във филма зрителите на NOVA ще видят и неговия племенник Владимир Явашев, който през последните години е дясната ръка на световния артист и участва в създаването на всички негови проекти. Режисьор на лентата е Андрей Паунов.

Не пропускайте да се докоснете до една истински вълнуваща история с телевизионната премиера на „Да ходиш по вода“ днес 12.30 ч. по NOVA