Инцидентът е станал в местността "Под манастира"

Две деца изгоряха при пожар и експлозия на газова бутилка във вила край Шумен. Едното от тях е било само на 5 месеца. По случая е започнала и проверка на прокуратурата. 

Майка на 4 деца, оставя две от тях – едното на 5 месеца, другото на година и половина, в къщата си. Отива да пасе коня на семейството. Междувременно избухва пожар, взривява се и газова бутилка. При инцидента двете деца загиват.

Минути преди 11 часа е получен сигнал за пожар в изоставена вила край Шумен. Оказва, се че в нея живеят самонастанила се майка с 4 деца.

„Цялото семейство беше на работа. Снахата е заключила вътре двете малки деца. Децата на леля ми й казали, че нещо става и има пожар в къщата”, разказва Амиде.

В отсъствието на майката постройката пламва, а след това от огъня се взривява и газова бутилка. Пламъците обхванали и помещението, в което били две от децата й – едното на година и половина, а второто на едва 5 месеца.

„Без да питат идват, нанасят се – всеки ден – коват, правят коптори. И какво ли не горят. По-миналата година пак се запали една тяхна постройка”, разказват съседи.

От полицията са издирили и третото дете на жената. То е открито при роднини и е живо и здраво. Четвъртото дете е било при баща си. С родителите и деца ще започнат работа от социалните служби и психолози.  Прокуратурата в Шумен е започнала разследване на трагичния инцидент.

Към момента няма яснота как е възникнал пожарът, но се работи и по версията - късо съединение от неправомерно включване към електропреносната мрежа да е предизвикало пожара.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.