Президентът на САЩ на няколко пъти отлага тази мярка

Американският президент Доналд Тръмп отново заплаши Европейския съюз с вносни мита за автомобилите. Въпросът е много чувствителен за редица европейски страни. Близо 30% от износът на автопроизводители в Съюза е за Съединените щати.

ПРОТЕСТИТЕ В САЩ ПРОДЪЛЖАВАТ: Експерти предупреждават, че струпването на хора носи риск от COVID-19

Повод за заплахата стана посещение на Доналд Тръмп в щата Мейн, където се срещна с хора от риболовната индустрия. Те се оплакаха, че Европейският съюз и Китай налагат мита на вноса на омари от Съединените щати. Засега няма коментар от представителството на Европейския съюз във Вашингтон или екипа, който води търговските преговори с Европа от американска страна. Тръмп и преди е заплашвал налагането на тези мита, като на няколко пъти отложи решението си.

Прояви в памет на Джордж Флойд в няколко града в САЩ (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Европейският съюз ограбва нашата страна в невероятни размери. Може много лесно да се справим. Ако не променят практиките си, ще наложим мита на вноса на колите им, докато не ги променят. Хората слушат за Европейския съюз и им звучи хубаво, но те са почти толкова лоши по отношение на търговията, колкото Китай. Никой не говори за това обаче”, заяви Тръмп.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.