Това заяви премиерът Бойко Борисов днес, след като инспектира третата линия на софийското метро

Премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов с остра реакция към укриващият се в Дубай Васил Божков. Заедно с кмета Йорданка Фандъкова те провериха строителството на третия лъч на софийското метро. Борисов обяви "на човек с 18 обвинения няма да отговарям".

Премиерът Бойко Борисов заяви, че не иска да дава отговор на обвиненията, които бизнесменът Васил Божков отправи.

“На кой обвиненията? На човек с 18 обвинения. Нека оставим на хората, които се занимават с това - прокурори, съдии, следователи, полицаи - да завършат целия процес и тогава ще дойдете да ме питате. Тези хора са клиенти на правосъдието, не наши”, заяви Борисов.

 „Какво очаквате да ви кажа за едни манипулативни твърдения, които целят дискредитация? Ако има доказателства, да ги дава и да се приключва с този панаир. Как си представяте, така като ме гледате, че мога да изрекетирам един от най-богатите и известни хора от прехода?”, коментира  Владислав Горанов.

И допълни: „Той, един беззащитен български гражданин, беден, няма да отиде след това да се оплаче, а чинно изпълнява моите разпореждания. Това звучи наивно”.

 

 

Горанов заяви, че въпреки разногласия с премиера по различни теми, двамата са на едно и също мнение по отношение на Васил Божков.

„Напрежение по темата ДДС – има, но той е началникът. По други теми работно понякога спорим. По темата Божков - няма напрежение”, категоричен бе Горанов.

Премиерът защити и директора на правителствената пресслужба Севделина Арнаудова, която също стана обект на публикация във Facebook. „Защото я харесва най-вероятно. Тя може да разказва много по тази тема. Въобще не коментирам повече. Това им е играта на тези хора”, каза Борисов.

И потвърди, че червената бюлетина за бизнесмена е качена на сайта на Интерпол.

Премиерът заяви, че не е разговарял със сръбския президент Александър Вучич за друг бизнесмен в изгнание - Цветан Василев, издирван по аферата КТБ.

„Има процесуално-следствени действия, които се правят от прокуратурата и съда”, каза Борисов.

Борисов и Фандъкова инспектират третата линия на метрото в София (ВИДЕО)

А инспекцията на метрото получи неговото одобрение. “Другата част, която ще е до Горна баня, след две седмици ще е в същия вид. Много красиво, много хубаво, много удобни, на дублетни нива. Страхотни инженерни и архитектурни нива са направили колегите.”

"Фантастично! Подземен град. Август месец ще влезе в експлоатация. За 31 август е сигурно, ние настояваме за 15-ти, но за 31 е сигурно, защото дотогава трябва да минат абсолютно всички тестове. Другата аст от Красно село до Горна баня след две седмици ще е в същия вид, започват тестовете, така че него - в края на годината. По време на социализма имаха 4 км тунели на две места по два. Откакто 2005 захванахме ние, 42 км метро - всеки километър средно е с близо 200 милиона по-евтин", коментира премиерът.

Освен това, подчерта и ефективността на употребените за метрото финанси. Премиерът заяви, че третият лъч на метрото със сигурност ще влезе в експлоатация след 31-ви август, след като бъдат направени нужните тестове.  

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.