Чакането на опашка с часове и днес предизвика напрежение

Опашки от шофьори продължават да се вият в столичния КАТ. Те са образувани от хора, дошли редимно за плащане на глоби преди излизане през граница. Оказва се обаче, че дори системни нарушители с много стари санкции могат без проблем да преминат през граничен пункт.

Чакането на опашка с часове и днес предизвика напрежение. Най-голямото струпване на хора в столичния КАТ става по обяд. Причината е, че в сградата се прави дезинфекция. Освен да плащат стари санкции, шофьори искат да разберат и дали имат наложени глоби, за които не знаят.

От Пътна полиция разясниха казуса с проверката за задължения на сайта на МВР.  Що се отнася до това кой ще се проверява на границата за неплатени глоби, от КАТ са категорични, че ще следят и шофьори, и пътници за стари санкции. „За тези, които се возят обаче, последствия няма да има. „за пътниците няма никакъв проблем. Ако имат незаплатени глоби ние ги предупреждаваме, че дължат тези суми. В момента на проверката, ако той е пътник, ние не можем да му отнемем свидетелството”, каза Иво Писанов от „Пътна полиция”.

Към шофьорите със стари задължения ще се подхожда с цялата строгост на закона. „Ако глобата е дължима се отнема свидетелството за управление на мпс, отнема се свидетелството за регистрация и се спира от движение автомобила до заплащане на тези глоби”, уточни Иво Писанов.

Любомир Витанов скоро ще пътува към Гърция и се реди в КАТ с необичаен казус, заради който може остане без книжка и кола.

Съпругата му има книжка, но няма опция да седне зад волана, за да не създават на границата проблеми на мъжа й и да плащат за нещо, което той не е извършил.

Служители на КАТ вече са направили оглед на 8-те гранични пункта, където ще се следи за неплатени глоби. Очаква се те да заработят тази седмица.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.