Това сочат данните от годишния доклад на Института за изследване на журналистиката “Ройтерс”

Новините на NOVA и сайтът nova.bg са най-използваните източници на информация в България. Това сочат данните от годишния доклад (Digital News Report 2020) на Института за изследване на журналистиката “Ройтерс” към университета в Оксфорд и обхващат големите градове. Институтът "Ройтерс" се финансира от Фондация "Ройтерс Томпсън" - собственост на информационната агенция "Ройтерс".

В класацията на ползващите се с най-голямо доверие, NOVA заема първо място сред частните медии и се нарежда след двете държавни - БНР и БНТ.

Всяка седмица Новините на NOVA достигат до над 70% от българските зрители, показват данните на Института “Ройтерс”. А над половината от аудиторията избира да се информира от NOVA повече от три дни седмично.

„Благодаря на зрителите за оценката и доверието. Това авторитетно международно изследване всъщност доказва това, което показват пийпълметричните агенции в България, а именно, че NOVA е лидер сред българските медии. Тъй че за нас доверието е отговорност, която вярвам, че екипите на NOVA защитават и следват всеки един ден”, каза изпълнителният директор на Нова Броудкастинг Груп Ива Стоянова.

Новините на NOVA са и сред лидерите в класацията на медиите у нас, спечелили доверието на най-много българи. Преди нас са само държавните радио и телевизия.

„Доверието е най-големият и най-важният атестат в нашата професия и то е оценка за работата на всички журналисти и продуценти от нюзрума. Хубаво е, че доверието идва от голяма агенция, каквато е „Ройтерс”, която задава световните стандарти. Така че е изключително радваща тази позиция на NOVA”, заяви директорът на „Новини и актуални предавания" Миляна Велева.

При онлайн медиите NOVA отново е номер едно. Сайтът на Новините на NOVA - nova.bg, достига всяка седмица до 50% от интернет потребителите, търсещи информация.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.