Тя е на 2 годинки, но има остра лимфобластна левкимия

Зария е на 2 годинки, но вече се бори за живота си - има остра лимфобластна левкимия.

Когато тя навършва 10 месеца детето е диагностицирано със злокачественото заболяване остра лимфобластна левкимия. Започва незабавно лечение в УМБАЛ „Свети Георги” Пловдив, след като се установява, че клетките в костния ѝ мозък са 93% и има наличие на тежки аплазии. Активната фаза на болничното лечение продължава 60 дни и приключва юли 2019 г. След това Зария преминава на поддържаща терапия. С огромни усилия от страна на родителите в този период малкото момиче започва да ходи и да се завръща към нормалния начин на живот, доколкото е възможно.

На 2 април тази година обаче състоянието й се влошава и Зария е приета отново в Детската онкохематология на УМБАЛ „Свети Георги”. Тогава тя е на 2 години и 3 месеца. След направата на всички костно-мозъчни изследвания се установява, че момиченцето има двоен рецидив (остра лимфобластна левкимия – косномозъчен + ЦНС рецидв) и раковите клетки в мозъка са 81%. Последва отново лечение по спешност. Започва химиотерапия, но се оказва, че Зария не може да я понесе заради много тежка аплазия и сепсис, които застрашават живота й. И лечението продължава с имунотерапия. След приключването й е неотложно да бъде извършена трансплантация на стволови клетки след намирането на съвместим донор.

Трансплантацията ще бъде направена в Германия, в Университетска клиника в град Франкфурт в центъра за детско-юношеска клиника, отделение по трансплантация на стволови клетки. Сумата, която трябва да бъде събрана, е 100 000 евро. Тя е непосилна за семейството.

Затова те се обръщат към всички, готови да отворят сърцата си и да подадат ръка на Зария, когато тя има най-голяма нужда от това. Всяка постъпила сума е крачка към оздравяването на малкото момиченце и лъч надежда за семейството ѝ. „Вярваме в съпричастността, в доброто в хората и вярваме в Зария. Вярваме също, че когато сме заедно, историята ще има щастлив край”, призовават родителите.

Всеки, който иска да помогне, може да дари по следните начини:

IBAN:  BG22UNCR70001524029530

UniCredit Bulbank / Милчо Златков Златев)

paypal.com:  helpzariya@gmail.com

epay.bg КИН:  2512788094

Връзка със семейството:

Facebook: https://www.facebook.com/helpzariya

web: https://help-zariya.com