Певицата пусна сингъла след 3-месечен престой в Мексико

Певицата Рут Колева даде специално интервю за NOVA и разказа за това как е прекарала времето на изолация заради пандемията, антирасистките протести в САЩ и новото си парче.

Строгите мерки срещу разпространението на COVID-19 заварват Рут в Мексико. Тя успява да си тръгне от страната преди две седмици.

„Бях там три месеца. Нямаше полети от Канкун, което беше най-близкото летище до мен и чак на 1 юни успях да си тръгна. Пътуването беше доста екстремно, тъй като самолетът трябваше да мине дезинфекция и бяхме наистина много малко пасажери. Само шестима души пътувахме до Чикаго. И с пристигането директно попаднах на протестите”, сподели певицата.

Тя прави свой влог и чрез видеа започва да разказва за живота в Америка. След протестите и пандемията намира Ню Йорк силно променен.

„Всичко е затворено. По-голямата част от магазините в центъра са запечатани с дървени плоскости, тъй като първите дни на протестите имаше разбиване на голяма част от тези магазини. Най-вероятно ще бъде така още няколко седмици”, коментира Рут.

Сега тя планира да се прибере в България. А съвсем наскоро пусна и ново парче, посветено на отношенията между хората.

„Сингълът се казва Candy Cotted. Видеото го направихме преди почти година в София с международен екип. Дойде режисьор от Барселона - Жоан Гало. Решихме да направим нещо по-нестандартно и да обърнем внимание на тема, която на мен лично ми е много интересна - отношението към еднополовите двойки и как любовта може да бъде нещо изключително лично”, казва Рут.

Само за два дни новото парче събира хиляди гледания и влиза в няколко големи американски сайта. А Рут вече прави планове за следваща песен в средата на юли, концерти на българското море през август и албум до края на годината.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.