Това съобщи самият той в профила си в Instagram

Григор Димитров е заразен с коронавирус. Това съобщи самият той в профила си в Instagram. 

"Здравейте всички, искам да уведомя моите фенове и приятели, че тестът ми за COVID19 в Монако беше положителен. Искам да се уверя, че всеки, който е бил в контакт с мен през тези изминали дни, ще се подложи на тестове и ще вземе необходимите предпазни мерки. Съжалявам за всяка вреда, която може да съм причинил. Сега съм вкъщи и се възстановявам. Благодаря за вашата подкрепа и моля, бъдете в безопасност и здрави", написа тенисистът под снимка в социалната мрежа, на която е с маска.  

Джокович ще се тества в Белград, Тийм с отрицателна проба

Григор беше на 2 турнира от купа "Адрия" в Белград и Задар, Хърватия. На проявата в Белград имаше 4 000 зрители и още толкова на мачовете в Хърватия.

Организаторите обявиха, че отменят финалът, заради положителната проба на Гришо.

Преди няколко дни той се прибра у дома в Хасково, където тренира заедно с треньора си - Кристиан Гро и се видя с кмета на града Станислав Дечев.

 

 

„Не всички контактни лица на Григор са установени. Днес продължаваме да работим по установяване им. Място за паника няма. Препоръките на лекарите трябва да бъдат стриктно спазвани”, заяви за „Здравей, България” областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова.

Тя обясни, че заплащането на тестовете ще бъде обсъдено на среща на Областният кризисен щаб по-късно днес.

 

 

„Хората, които са се виждали с Григор трябва да се самоизолират и ако имат симптоми да се обърнат към личните си лекари. По-късно днес ще решим как да продължим”, добави д-р Здравкова.

Григор Димитров в групата на Джокович за турнира в Задар