За щастие момиченцето се разминало без травми

В неделя огромно дърво се стовари на централния площад в Кюстендил. Истински късмет е, че инцидентът се размина без жертви, защото под дървото се оказало двегодишно дете. За щастие момиченцето няма травми, защото върху него паднали само по-тънките клони. 

„Детето караше колело, когато видях, че дървото се стоварва на земята. Сграбчих я за дрехите и успях да я предпазя. Един от клоните падна буквално на сантиметри. Детето няма нито физически, нито психически последствия. Нямаше вятър или други белези, които да подскажат, че това може да се случи”, разказва майката на детето.

Огромно дърво падна на метри от дете в центъра на Кюстендил

„Предстои ни сериозно парково преустройство на централната градска част. Ще има цялостно обследване и експертиза. Не можем да чакаме друг сигнал и да треперим за децата си. Имаше стотици хора на алеята, която е красива и пълна с такива липи. Работата започва още тази сутрин, а до две седмици стартира и цялостната подмяна”, заяви кметът на Община Кюстендил Петър Паунов.

„Такъв вид проверка се прави по външни белези на дървото. Всички необходими мерки ще бъдат предприети. Това дърво беше съвсем зелено и здраво, а състоянието на корените няма как да бъде преценено", обясни главният еколог на общината Ирина Велкова.

Целия разговор гледайте във видеото