Интервю с чаровната водеща на спортната емисия новини на NOVA

Едно от най-разпознаваемите и лъчезарни лица в телевизионния ефир – Валерия Видева, даде специално интервю за Gong.bg. Тя е репортер и водеща на спортната емисия новини на NOVA. През последните четири години е отразявала Летните олимпийски игри в Рио де Жанейро (2016 г.) и Зимните през 2018-а в Пьончанг от мястото на събитието, както и Световното първенство по футбол в Русия.

Валерия споделя, че спортният екип на NOVA e съставен от професионалисти, но преди всичко от добри хора с големи сърца. Тя разкрива още, че е приета много добре в екипа преди близо година и в началото е получавала ценна помощ.

Видева говори и за това как се е променил животът й след началото на пандемията и по какъв начин е вървял работният процес в редакцията през най-тъмните седмици и месеци.

„В нашата редакция бяхме разделени на екипи. 7 дни работехме, 7 дни почивахме. В дните, в които почивах, не излизах особено много – до магазин, аптека, всичко, което беше от първа необходимост. През останалото време бях с колегите си, което не ми позволи да се почувствам изолирана или нещастна. Колкото до работата ни, нямахме възможност за никакви външни снимки, защото нямаше спорт. Но винаги намирахме какво да включим в спортните новини. Имаше доста събития. Спортистите бяха изключително иновативни в това как поддържат форма“, казва чаровната водеща.

Какво е разбрала от спортистите през това време?

„Когато не знаеш какво следва, е трудно. Всеки спортист изготвя индивидуален план. Той трябваше да бъде адаптиран изцяло към новите условия. Точно тази несигурност в началото може би е била малко плашеща, но всички, с които съм имала възможността да разговарям, са големи професионалисти и в рамките на 3-4 дни са изготвили своята програма. Хора като Ивет Лалова, Антъни Иванов, които имат покрити нормативи за олимпийските игри в Токио, казаха следното: “Не, не ме притеснява, че са отложени с една година. За нас тази една година е възможност за още по-добра подготовка и още по-добри резултати“, споделя Видева. 

Каква е нейната връзка със спорта и откъде е тръгнала?

„Цялото ми семейство е свързано със спорта, и то с един конкретен спорт – леката атлетика. Майка ми е един от най-добрите жени треньори в леката атлетика. Подготвяла е редица състезатели с медали от всевъзможни първенства. Баща ми е бивш овчарски скачач. Моят втори баща също е лекоатлет. Израснала съм на Националния стадион, НСА и "Българска армия". Била съм на лагери на Белмекен, в Сливен, Стара Загора“, разкрива още Валерия.

Защо обаче не е станала професионален спортист? Как се е ориентирала към журналистиката? Отговорите на тези и други интересни въпроси вижте във видеото.

Репортер: Илиян Койчев