Открита е и положителна проба за коронавирус в завод в Мездра

Затвориха Районната здравна каса във Враца заради заразен служител с COVID- 19. Потвърден е и случай на заразена жена от завод за кабели в Мездра. Между двата случая няма връзка, но и на двете работни места заразените са общували с много хора.

РЕКОРД: 166 нови случая на COVID-19 у нас за изминалото денонощие

Мъж на 45 години и 39-годишна жена са заразените. Те са хоспитализирани, но в добро здравословно състояние. Единият от пациентите вече образува антитела, научи NOVA от свои източници.

„В Здравната каса открихме един служител ,който е с положителен тест за коронавирус. В този случай организирахме мерки за защита както на персонала на касата, така и на потребителите. 18 души останаха да работят в условията на карантина, а останалите са под домашна карантина. Не се очаква хората да идват на място”, обясни директорът на РЗИ - Враца д-р Кети Ценова.

Огнище на COVID-19 в Мондрагоне: 49 българи с положителни проби

За да се предпази населението на Враца от заразяване, но и за да продължат услугите на НЗОК – Враца, институциите са взели решение за отваряне на две гишета в сградата на РЗИ, в които да се обслужват пациенти.

Към момента няма готови резултати на всички. След като излязат пробите на абсолютно всички служители ще се реши кога и как да заработи отново Здравната каса.

Двама българи от пламналата кланица в Германия са с COVID-19

Положителна проба за коронавирус е открита и в завод за кабели в Мездра.

„Предприети са всички противоепидемични мерки в завода – контролиран достъп, термометриране на входа. Извършена е щателна дезинфекция в цялата сграда.”, обясни д-р Стела Мечкова.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК