Това е първи домакински мач, след като разградчани триумфираха с деветата си поредна титла след успеха над "Берое" в последния кръг

"Лудогорец" победи "Локомотив" (Пловдив) с 6:1 в двубой от 28-я кръг на efbet Лига. Това е първи домакински мач, след като разградчани триумфираха с деветата си поредна титла след успеха с 2:1 над "Берое" в последния кръг, пише gong.bg

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Още в първата минута гостите направиха грешка в защита, която доведе до корнер. След него последва центриране от Недялков, при което Моци бе оставен непокрит и отбеляза хладнокръвно с глава.

В осмата минута Малонга се измъкна от защитата и стреля с десния крак по земя, но далеч в аут.

В 14-ата минута Икоко центрира по брилянтен начин от десния фланг Вандерсон и българският национал вкара 4-ия си гол от началото на сезона в efbet Лига, след като бе оставен сам срещу Пиргов.

6 минути след това Каули изведе в коридор Жоржиньо сам срещу Пиргов, но стражът скъси ъгъла и №95 на "Лудогорец" не успя да вкара.

 

 

В 24-ата минута Чибота изведе Вандерсон зад защитата сам срещу Пиргов и той покачи лесно на 3:0 от близка дистанция.

180 секунди по-късно Масоеро отклони в наказателното поле топката след корнер, но по недостатъчно добър начин, за да застраши вратата на шампионите.

В 37-ата минута Каули получи центриране отляво на Вандерсон в наказателното поле и стреля, но след рикошет в бранител топката се върна в него и при повторния опит шутът му намери близкия ъгъл на Пиргов за 4:0.

В 55-ата минута "смърфовете" стигнаха до корнер. Момчил Цветанов центрира на първата греда, но защитата на разградчани изчисти бързо.

 

 

В 68-ата минута Муслимович получи коженото кълбо при нахлуването си в наказателното поле и с мощен шут по диагонала разстреля Владислав Стоянов за 4:1.

5 минути след това Малонга пое по страхотен начин топката в наказателното поле, но вместо да стреля продължи напред и ъгълът му бе минимизиран от Владислав Стоянов - аут.

В 75-ата минута Жоржиньо бе оставен непокрит в центъра на пеналтерията и от близко разстояние засече подаване отляво на влезлия преди минути Тауата за 5:1.

Наставникът на "Лудогорец" - Павел Върба, коментира разгромната победа с 6:1 над Локомотив Пловдив.  "Мисля, че от наша страна мачът бе много активен. Бяхме офанзивни, а това имахме и като игрови план. Важното е, че отбелязахме 6 гола и играта бе приятна за наблюдаване. Надявам се, че феновете са доволни", заяви Върба. 

"Знаете, че прекъсването заради коронавируса наруши нашите планове и обърна нещата с краката нагоре. Сега не е време да намаляме темпото и да даваме отбой. Напротив, ще играем в темпо, ще търсим максимума. Това ще е подготовка и за евротурнирите. Целта ни е да се опитаме да влезем в групите на ШЛ, така че ще дадем максимума. Това означава, че няма да подценим никой", каза още той.

И допълни: "Ние искахме Каули да бъде много активен между отделните линии. Той го направи много добре. Даваше темпо и бе сред ключовите футболисти за доброто представяне на резултата."

"Радостен съм, че разполагаме с толкова качествени футболисти. Това ме прави щастлив. Бяхме се разбрали с Кешеру да направи тази операция и да се възстанови по най-бързия начин. Чибота днес направи страхотен мач, бе активен, раздвижен, представи се добре. Игра на скорост - това, което имахме и като игрови план", сподели Върба. 

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.