Очаква се приходите на семейството през тази година да спаднат рязко

Херцозите на Съсекс Хари Меган Маркъл може да останат без пари поради загуби, причинени от пандемията от коронавируса, пише БГНЕС.

Хари и Меган най-накрая си намериха платена работа

Очаква се през 2020 година приходите на херцогството на Корнуол да спаднат рязко. Именно тези средства са големият дял от доходите на принц Хари и Меган Маркъл, а бащата на Хари, принц Чарлз, обеща да ги плаща дори след като синът му замина за САЩ. Поради загубите на херцогството сумата, на която могат да разчитат херцогът и херцогинята на Съсекс, ще бъде драстично по-малка.

Меган Маркъл прочете приказка на Арчи за рождения му ден (ВИДЕО+ СНИМКИ)

„Уверени сме, че допълнителните приходи ще намалеят със значителна сума, главно защото нашите търговски предприятия не работят“, заяви секретарят на херцогството на Корнуол, Аластър Мартин. Според него, херцогството не е кандидатствало за държавна помощ, но все пак плаща заплати на служителите.

Принц Хари: Липсва ми ръгбито (ВИДЕО)

След като се отказаха от кралските привилегии и се преместиха в Съединените щати, принц Хари и Меган Маркъл спряха да получават финансиране, но все пак получават дял от печалбите на херцогство Корнуол, контролирано от принц Чарлз. През 2019 г. то му е донесло приходи в размер на 22,2 милиона паунда.

Принц Хари и Меган празнуват годишнина от сватбата си (ВИДЕО+СНИМКИ)

На 1 април принц Хари и Меган Маркъл престанаха да бъдат членове на британското кралско семейство. За да получат правото да се преместят в САЩ, да работят и да правят бизнес, те трябваше да се откажат титлата „Вашето кралско височество”, държавното финансиране и търговската марка Sussex Royal.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.