Преди дни в социалните мрежи се появиха снимки с багери от „Националния парк"

Без багери на Рилските езера. Проектът за изграждане на пътеки около Бъбрека и окото е окончателно спрян. Междувременно, екоминистърът и премиерът  влязоха в спор на днешното правителствено заседание.

След като вчера премиерът Борисов нареди спиране на изпълнението на проекта, днес беше разпоредено на екоминистъра да дойде на езерата и лично да се запознае със случващото се.

Спират незабавно багерите в Рила (СНИМКИ)

 

 

Има ли или няма строеж на рилските езера изостри тона между между борисов и димитров още сутринта. Борисов призова за диалог с еколозите. „Началото е така. Седнете на чай, билков, липов, вземете си мента, глог и валериан, отидете и направете 7-те езера да станат красота, не се инетете, ти можеш да го замразиш, парите ще отидат за друг проект, а защо, това ни е като перла”, коментира премиерът.

Часове по-късно, в Рила, Емил Димитров потвърди - багерът слиза от езерата. Няма да се слага филц по пътеките, нито да се правят парапети към езерото Окото.

Екоминистърът заяви и че спор с премиера нвмало, а просто изпълнение на заповедите му. Обмисля се обаче ограничаването на джиповете, които нерегламенрирано возят туристи към езерата.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.