Проверките ще продължат до края на летния туристически сезон

Засилени проверки от Българската  агенция по безопасност на храните по Черноморието.  Инспекторите следят най-вече за санитарно-хигиенните изисквания за персонала и клиентите. Днес беше направена изненадваща проверка в едно от заведенията на крайбрежната алея във Варна.

Стартират масови проверки за носенето на маски на закрито

„Следим сроковете на годност на храните. Те трябва да бъдат задължително придружени с търговски документи, трябва да бъдат етикетирани. Стриктно трябва да се извършва дезинфекция, сега във връзка с епидемичната обстановка, трябва да бъде по-зачестена дезинфекцията в обектите, касаеща обработването на повърхности, които влизат директно в контакт с храни”, заяви д-р Дияна Иванова – гл. инспектор в ОДБХ - Варна

Управителят на проверяваното заведение Галин Васев беше категоричен, че спазва мерките. „Всичко спазваме, няма как. Всичко се дезинфекцира”, каза той.

Инспекторите предупреждават, че ако бъдат установени нарушения глобите са високи. „Те са от порядъка на не по-малко от 3-4 хил. лв.”, посочи д-р Дияна Иванова.

Заловиха главна инспекторка от БАБХ с подкуп

Проверката в заведението обаче показа, че обектът е напълно изряден. 

„В обекта се спазват противоепимичните мерки, във връзка с COVID-19. Не се констатират несъответствия по отношение на срокове на годност на суровини. Персоналът работи с пълно чисто работно облекло, с маски, шлемове и с ръкавици”, коментира д-р Дияна Иванова.

Засилените проверки ще продължат до края на летния туристически сезон.

Репортер: Емил Дамянов

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК