За последното денонощие са починали 17 души

Испания регистрира в петък 17 смъртни случая от коронавируса, което е най-високият показател за 24-часова смъртност от 19 юни.

Новината дойде в момент, когато испанците се подготвят за почивка, а властите се подготвят да отворят отново граници в събота за туристи от 12 други страни извън ЕС. Испания вече е отворила границите си за държавите от ЕС на 21 юни, както и за жителите на Шенгенската зона.

Близо 55 000 нови случаи на коронавирус в САЩ

Министерството на здравеопазването заяви, че е засилило контрола по летищата в Испания с допълнителни 650 служители към вече съществуващите 600 души. Те проверяват пристигащите дали са здрави.

В четвъртък премиерът Педро Санчес заяви, че Испания трябва "да се научи да живее с вируса" и да продължава както обикновено, "без да премахва охраната ни".

СЗО: 60% от заразените с COVID-19 са регистрирани през последния месец

Испания регистрира до момента 28 385 смъртни случая от заразата и по този показател тя е четвърта в Европа след Обединеното кралство, Италия и Франция. 47-милионната държава има и 250 555 коронавирусни пациенти, а по този показател е трета в Европа след Русия и Великобритания. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК