Не пропускайте една приключенска филмова вечер с „Похитителите на изчезналия кивот“

Най-известният археолог в света дава старт на велико екранно приключение тази вечер от 20.00 ч. по NOVA. Големите имена на киното Стивън Спилбърг и Джордж Лукас ще пренесат зрителите в единствения и неповторим свят на д-р Индиана Джоунс, изигран от прочутия и с ролята си на Хан Соло в „Междузвездни войни“ актьор - Харисън Форд.

В „Похитителите на изчезналия кивот“ Индиана Джоунс е нает от правителството на САЩ, за да намери свещения Кивот, за който се смята, че все още се съхранява каменните скрижали с Десетте Божи заповеди. За нещастие, за агентите на Хитлер е също толкова важно да се сдобият със свещения артефакт. Така Инди и бившата му приятелка Марион започват ново вълнуващо приключение, което ги отвежда от Непал до Кайро и отвъд…

В незабравимата лента от 1981 г. участие взимат и актьорите Карън Алън, Пол Фрийман, Джон Рис-Дейвис, Алфред Молина и редица други. „Похитителите на изчезналия кивот“ е отличен с четири награди „Оскар“ и е считан за един от най-рейтинговите филми, правени някога.

Не пропускайте приключенията на археолога Индиана Джоунс тази вечер от 20.00 ч. по NOVA