Температурите ще са между 28 и 36 градуса

Почивните дни ще са топли и подходящи за почивка на морето, тъй като в Източна България валежи няма да има. Съботата ще започне със слънчево време на изток и разкъсана облачност на запад. Около и след обяд в Западна и Централна България обаче ще има условия за локални летни бури с превалявания, гръмотевици и риск от градушки. Вятърът ще е по-осезаем в Северозападна България. Температурите в най-топлата част на денонощието ще са между 28 и 36 градуса, с най-високи стойности по поречието на Дунав и в Югоизточна България.

По крайбрежието ще е слънчево време без валежи през целия ден. Вятърът ще е лек, североизточен, а температурите ще са от 27 до 30 градуса. Температурата на водата ще е 24-25 градуса на север до около 27 в някои южни райони на крайбрежието. Вълнението ще е слабо с тенденция да остане така до средата на следващата седмица.

В неделя температурите ще останат близки, денят ще е горещ, но отново със следобедни летни валежи в Западна и Централна България. За тези райони са възможни градушки.

В началото на новата седмица остават условия за превалявания в западната половина на страната. Следобедните температури ще вървят нагоре, но с леки колебания ще се задържат в интервала 30-35 градуса. 

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.