Премиерът и военният министър участваха в тържествена церемония в Пловдив

Премиерът Бойко Борисов връчи на тържествена церемония бойното и представителното знаме на специалните сили в Пловдив. По време на събитието министър-председателят заяви, че поетите ангажименти от страна на правителството към военните са изпълнени.

Вече са предоставени 300 000 патрона за нуждите на Съвместното командване на специалните операции в Пловдив. Премиерът допълни, че е имало много съпротива за това формирование, тъй като били нужни допълнителни средства за бронирани машини.

„Поздравявам ви по случай връчването на бойното и представително знаме на Съвместното командване на специалните операции.Това, което съм поел като ангажимент, 300 000 патрона вече имате, казармата се строи. На 18 март, когато ви е празникът, ще бъдете в новата сграда. Всички имате жени, деца, родители, тренирайте, гответе се така, че да оставате живи, да сте здрави”, заяви Борисов. 

„Не беше лесно, имаше много съпротива да правим още една подобна структура, тъй като вече и за вас трябват бронирани машини и допълнително финансиране", заяви Борисов.

Информация: Илиян Велков

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.