Властите съветват в неделя пътуващите да използват и другите два все още отворени гранични пункта – „Илинден” и „Маказа”

Кошмарна сутрин на граничен пункт „Кулата” за пътуващите. Опашката от коли и камиони достигна 15 километра. Стотици семейства с деца останаха блокирани с часове, докато преминат границата с Гърция. Наложи се полицията да раздава вода на нуждаещите се. 

12 км опашка от автомобили на ГКПП „Кулата”

През целия ден опашката се задържа над 10 километра. Към 19 часа тя се „стопи” до 4, а преминаването на границата отнемаше около час и половина. Граничните власти съветват в неделя пътуващите да използват и другите два все още отворени гранични пункта – „Илинден” и „Маказа”.

Всяка съботна надежда на туристите, че през „Кулата” ще минат бързо, се изпари на 12 километра преди границата. Там, още от ранните часове на деня, започваше рекордната колона от автомобили, която притесни туристите.

МВнР: България постави въпроса за отварянето на граничните пунктове с Гърция

В търсене на някаква прохлада масово блокираните туристи излизаха от автомобилите си и магистралата заприлича на препълнен морски бряг, но без море.

И аварийната лента, както и изпреварващата, останаха свободни през целия ден. Тези, които опитваха през обходни маршрути да заобикалят опашката, след полицейска намеса, в крайна сметка се връщаха най-отзад в колоната. 

Пореден ден километрични опашки на "Кулата"

По обяд беше осигурено допълнително трасе за автомобилите и в следобедните часове темпото на проверки леко се увеличи. Но опашката оставаше все така дълга.  Очаква се тя да се стопи до 2 часа.

 В обратна посока - от Гърция към България движението беше спокойно. И на вход опашки на границата не се образуваха.