Собственикът на Локомотив (Пловдив) откровено за а футбола, бизнеса, приятелството с Батето и за политиката

В миналото той е един от най-близките хора на Иван Славков. Повече от две десетилетия развива бизнес в Южна Америка. Прави ракети срещу градушка. В последните 5 години е част от българския футбол, а през тази седмица неговият Локомотив (Пловдив) спечели за втори пореден път трофея в турнира за Купата на България. За приятелството с Батето, за съветите на Тодор Живков в политиката и за футбола като бизнес и страст - Тодор Христов ни среща със собственика на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски. 

ИНФАРКТЕН ФИНАЛ: Локомотив (Пловдив) грабна Купата на България (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Локомотив е добре смазана машина със сериозна поддръжка. От самото начало, като започнах да говоря за тази купа, всички започнаха да говорят как този пак си говори празни приказки. Но ние вече сме организация. Футболът не е по-различен от едно предприятие. Искат се опит и знания”, заяви Крушарски.

Според него най-голямата емоция за народа е да се радва на успехите на любимия отбор.

„Вече няма грандове. Левски и ЦСКА - гранд, какво значи гранд. Показваш го на терена - спортна злоба, физическа подготовка, не е само да викаш, че това е любов към клуба, на който защитаваш емблемата”, смята Крушарски.

"НИЩО ЛИЧНО": Красиви психоложки влизат в главите на футболистите

Той заяви, че превръщането на отбора в успешна организация за него е било като детска игра.

„Това е с постоянство, ред и планиране на нещата. Във футбола също трябва да има планиране”, категоричен е собственикът на пловдивския клуб.

Крушарски коментира и отношенията си с Иван Славков.

„За Батето каквото и да говорим, той е институция. По едно стечение на обстоятелствата станахме неразделни приятели. После той стана президент на футболния съюз, водил ме е тук там на мачове”, каза той.

Целия разговор с Христо Крушарски гледайте във видеото.