Температурите ще достигнат 30-35 градуса

Неделята ще е топла, дори задушна. Температурите след обяд ще са между 28 и 33 градуса, а най-високите стойности на термометрите ще са около река Дунав и в Югоизточна България. Около и след обяд ще има по-силни пориви на вятъра в областите Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали. След обяд в Западна и Централна България, както и на места в източните райони ще се образуват летни бури с краткотраен валеж, гръмотевици с опасност за градушки.

Около крайбрежието ще е топло и слънчево с температури през деня между 27 и 31 градуса. Ще има прохладен вятър откъм морето. Вероятността за валежи с гръмотевици е малка и то предимно на изолирани места по северната част на Черноморието. Вълнението на морето остава слабо с тенденция за усилване в средата на следващата седмица.

В понеделник и вторник ще се задържат условията за краткотрайни следобедни валежи с гръмотевици в западните и централните райони на страната. Вторник следобед и вечерта от запад на изток над страната ще премине студен фронт със силни пориви на вятъра. През втората половина на седмицата времето ще се стабилизира с тенденция за сух и топъл уикенд. Температурите сутрин и вечер ще са около 19-20 градуса, в най-топлата част на денонощието - около и над 30 градуса.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК