Премиерът отговори на обвиненията на президента, отправени в събота

Разнобоят между премиер и президент продължава. Бойко Борисов отговори остро на думите на президента Румен Радев за отношенията на политиците с бизнеса. Това се случи по време на посещение на премиера в Поморие,  където той откри новото околовръстно шосе на града.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Четирилентовото трасе, което вече е в експлоатация, ще облекчи трафика от Бургас към Слънчев бряг. При откриването на обхода Борисов отговори на репликите на президента Радев от Белмекен за това, кой как общува с бизнеса в България. Премиерът коментира и строежа на така наречената подпорна стена на плажа Алепу.

Ден след като президентът нарече премиера диспечер на обществени поръчки, Борисов реагира от Бургас, където откри обхода за Поморие.

 

 

„Няма да влизам в ченгеджийските номера на Радев. Единствено му завиждам, че успя да направи реформата в съдебната система. Да ти пращат съдиите предварително актовете си и ти да ги одобряваш, това мечтае всеки управляващ, но на нас не ни се е случвало”, заяви премиерът Бойко Борисов.

 „Да се опита да обединява, а не да разединява нацията. Ние показваме направеното. Българският бизнес не заслужава такова отношение”, коментира още Борисов.

 Малко след като стъпи на новопорстроената отсечка, за да я тества лично, премиерът беше изненадан от дрон. Но не на президента, а на строителни работници.

Борисов изрази възмущението си и от случващото се на плаж Алепу и заяви, че хотел на мястото на подпорната стена няма да има. А строежите на пътища по морето продължават. Следващата седмица трябва да започне изграждането на Северния обход на Бургас, което ще даде възможност от София до Слънчев бряг да се пътува без светофар.

Сутринта премиерът откри и друг важен обект за южното Черноморие - модернизираната пречиствателна станция в Китен. Така по думите му на туристите ще се гарантира чиста морска вода.

„Огромната пречиствателна станция на общините Китен и Приморско има най-съвременните шведски и италиански системи. Изпълнихме това, което сме обещали - да предоставим най-чистото море“, заяви Борисов.

 

Премиерът Борисов отбеляза, че вече всички населени места имат най-съвременните пречиствателни станции.

„Но ако тези отпадни води отиваха в морето, всички щяха да са тук и да ме питат“, заяви Борисов. 

 

Той посочи, че в условията на пандемия бизнесът трябва да продължи да работи.

„Инвестиционният проект за подобряване на съществуващата система за управление на oтпадъчните води на територията на град Приморско и град Китен се реализира с финансиране по оперативна програма „Околна среда“ на обща стойност 22,27 млн. лева. От тях 16 млн. лева са безвъзмездна финансова помощ, съфинансирането от Община Приморско е 2 млн. лева, а останалите средства са от държавния бюджет. С изпълнението на проекта ще бъде постигнато подобряване на качеството на живот на населението на територията на гр. Приморско и гр. Китен, преодоляване на здравно-екологичните рискове и предоставянето на качествени екологични услуги на гражданите.

Реконструкцията и разширяването на съществуваща пречиствателна станция ще обслужва над 55 000 жители и гости на Приморско и Китен по време на туристическия сезон. Реализирането на проекта допринася за изпълнението на поетите ангажименти на страната ни за изграждане на обекти, чрез които да бъде увеличен събраният и третираният товар на замърсяване преди заустването на отпадъчните води във водни обекти.

От неделя четирилентовото трасе може да се използва при ограничение от 70 км/час и при спазване на предписанията на „Пътна полиция”.

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.