Тя се намира в природен парк „Витоша“ и е собственост на Васил Божков

Върховната административна прокуратура сезира кмета на София Йорданка Фандъкова да извърши незабавна проверка на място и по документи на строежа на вила „Аглика“. Това съобщиха от държавното обвинение. Вилата се намира в природен парк „Витоша“ и е собственост на Васил Божков.

МОСВ започна спешна проверка в Национален парк „Рила”

Поводът - доклад на ДНСК, в който се посочвало, че са открити незаконни преустройства. По време на проверката строителни книжа не били представени. Документи нямало и в архивите на отговорните инстиуции на Столичната община. Става дума за две новоизградени сгради, които представлявали строежи от пета и шеста категория, а контролът за това е на Столична община, допълват от прокуратурата.

„Днес имах среща и с главния прокурор по повод новите указания за проверки на останалите обекти в зоната на Природен парк „Витоша” - за законосъобразност на строителството на обекти, които са предимно частни, но и не само. В цялата зона координирано ще направя тези проверки във възможно най-кратки срокове”, беше позицията на столичния кмет.