Това съобщи областният управител Дани Каназирева

Четири от 13-е положителни проби за COVID-19 в Пловдив през последното денонощие са на абитуриенти. Зрелостниците са от различни училища и са празнували в различни заведения. Общото между тях е, че са посетили един от клубовете в града в нощта на бала. Това съобщи областният управител Дани Каназирева по време на брифинг. Тя допълни, че засега няма да назовава имената на училищата, от които са заразените, за да не всява паника. Петима заразени има и сред персонала на клуба.

Заразени са и петима служители на „Криминална полиция“- Пловдив, а 25 техни колеги са под карантина. Със зов за помощ към екипа ни се обърнаха лекарите от Инфекциозната болница в града, която е препълнена и в момента спешно се нуждае от медицински персонал.

„Останалите болници в града, които декларираха, че имат ангажимент към такива пациенти засега се отдръпнаха. Всички пациенти постъпват единствено и само при нас. Имаме един апел - към всички, които искат да ни помогнат имаме облекла, имаме легла, имаме апаратура, ако могат да ни помогнат нека да е със сестри, санитари, студенти”, каза началникът на „Инфекциозна болница“ – Пловдив Мариана Стойчева.

Още 15 ученици и учители във Велико Търново са с COVID-19

От новите случаи за денонощието 11 са от Пловдив, 1 - от Костиево и 1 - от Асеновград. Нови четири положителни проби има и сред персонала на клуба. Един от случаите е на пловдивчанин, хоспитализиран в Благоевград.

Абитуриент от Велико Търново е с коронавирус, издирват съучениците му

От началото на пандемията потвърдените случаи в Пловдивско са 293. 139 пациенти са на домашно лечение, 104 са оздравели, а 43 са приети в болница.

Репортер: Илиян Велков 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК