Австралийският град повторно въведе най-строгите мерки

Пет милиона души бяха поставени под карантина в Мелбърн. Австралийският град повторно въведе най-строгите мерки заради нарастващия брой на заразени с коронавирус.

За първи път от 100 години се затварят междущатските граници в страната.

А съседната Нова Зеландия обяви, че спира международните полети, за да се предпази от заразата.

За Мелбърн всичко започва отначало. Жителите на многомилионния град трябва да си стоят у дома. Позволено е излизането само за ходене на работа и купуването на продукти от първа необходимост.

Карантината ще продължи шест седмици. Пред магазините се извиха огромни опашки от хора, които бързат да пазаруват преди началото й.

А въпреки че е позволено, ходенето на работа ще стане невъзможно за хиляди, защото се заваря обичайно формалната граница между Виктория и околните щати.

Съседната Нова Зеландия обяви, че спира международните полети. Страната се пребори с коронавируса и не иска заразени да го върнат на островите. Забраната важи три седмици, след което ще бъде преценено дали да бъде удължена.

А завръщането на вируса дава отражение навсякъде по света. Известното бягане пред биковете в испанския град Памплона няма да се състои. Традиционно тържествата започват на 7 юли, но тази година бяха отменени заради пандемията. Градът ще загуби поне 150 милиона евро от това, че хилядите туристи няма да дойдат. Последната отмяна на традиционните тържества е била преди 42 години заради размирици в Баската страна.