Това заяви соцлидерът Корнелия Нинова

Социалистите внасят вот на недоверие срещу правителството на тема корупция. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова и уточни, че вотът ще бъде внесен следващата седмица. В отговор от ГЕРБ контрираха, че управлението е стабилно и предсрочни избори сега не са в полза на левицата.

Още в началото на заседанието ръководството на парламента разреши на ораторите в залата да говорят без маски.

„Ще сваля маската, тъй като има достатъчно разстояние и също говорещият от трибуната също ще говори без маска, така че ще си позволя да си сваля маскат,а за да може да чувате”, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Епидемията от коронавирус и несправянето на правителството с мерките, както и с икономическите последствия от здравната криза, бяха част от критиките на Корнелия Нинова срещу кабинета.

Красимир Янков: До седмица БСП ще е готова с мотиви за нов вот на недоверие

ПАРЛАМЕНТАРНИ СТРАСТИ: БСП поиска обяснения от Борисов за избитите животни в Странджа, Танева отговори

„България ще започне да се възстановява и да живеем по добре, когато моделът на олигархично паралелна държава, олицетворявана от Бойко Борисов, си отиде. Внасяме другата седмица вот на недоверие за корупция. Оставката и падането за този кабинет е гаранция за просперитета на България и перспектива пред българския народ”, каза тя.

От ГЕРБ видяха използване на парламентарната трибуна за овладяване на вътрешнопартийни проблеми в левицата и бяха категорични, че управлението е стабилно.

„От ПГ на ГЕРБ отказваме да приемем превръщането на партийните проблеми на БСП в общонационални. Няма да позволим България да заприлича на БСП- с празна каса с воюващи лобита и липса на лидерство.  Предсрочните избори изобщо не са във ваша полза. Управляващото мнозинство е стабилно”, заяви Даниела Дариткова.

 

 

Задаващият се вот на недоверие срещу кабинета е пети поред. За втори път левицата иска оставката на правителството на тема корупция. Освен за корупция, досега, опозицията атакува управляващите и в секторите „Здравеопазване” и „Сигурност”.

Дариткова: Нови формации искат да трупат рейтинг с антигерб реторика