Това научи NOVA

Бизнесменът Пламен Бобоков е бил задържан тази сутрин по разследването за търговия с влияние, научи NOVA от свои източници. Адвокатът му Ина Лулчева потвърди, като заяви, че според нея повторният му арест е незаконен. По думите ѝ Бобоков е задържан за 24 часа по Закона за МВР, въпреки че срещу него има друго разследване.

„Кога сте чули адвокат да каже, че някой е арестуван правомерно?”, обърна се главният прокурор Иван Гешев към журналисти. „Адвокатите нямат задължението да спазват принципа на обективната истина. Този принцип важи само за съда и прокуратурата. Заставам твърдо зад прокурорите”, допълни Гешев. 

„Не обвинявам адвокатите за нищо. На един милионер да му вземат един голям хонорар – това им е работата. На тези хора ще им повярвам, като отидат при някоя изнасилена баба и й пуснат пълномощно, че ще я защитават. А не, когато ходят при Брендо, Арабаджиеви, Баневи, онзи младеж в Дубай”, заяви главният прокурор.

Борисов: Прокуратурата прави тези публични събития, за да се угоди на президента (СНИМКИ)

Преди седмица Бобоков бе пуснат под гаранция от 1 млн.лв. Тогава съдът се мотивира, че няма опасност да се укрие или извърши ново престъпление.

СЛЕД СКАНДАЛА С ЧАТОВЕТЕ: Радев разграничи начините за общуване с бизнеса (ОБЗОР)

По разследването за търговия с влияние е бил задържатн и секретарят по правни въпроси на президента Радев - Пламен Узунов.

И съветникът на президента - Пламен Узунов, е задържан

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.