В неделя следобед - силни пориви на вятъра

И днес ще търсим прохлада в часовете следобед – предстои ясен, слънчев петък. Температурите ще достигнат стойности между 29 и 34 градуса. Възможно е в крайния северозапад, по долината на Струма и в източната част на Горнотракийската низина термометрите да покажат и по-високи стойности. Вятърът ще е осезаем в Югоизточна България и в северозападните райони.

Около крайбрежието в ранния следобед температурите на въздуха ще се колебаят между 26 и 28 градуса. С градус по-надолу ще е морската вода. Вълнението – съвсем слабо, почти незабележимо, с тенденция за се усили в следобедните часове и в събота.

Двата почивни дни ще са слънчеви и топли. Температурите в най-горещата част на денонощието ще са в интервала 30-35 градуса. Промяна се очаква в неделя следобед и привечер, когато на Балканите ще нахлува по-хладен въздух. В самия край на неделния ден и началото на новата седмица вятърът ще се усили с мощни пориви първо в Северозападна България, а в понеделник - и на изток. Значителни валежи не се очертават - ще превали в някои планински масиви на Западна България във втората половина на деня в неделя.

След кратко захлаждане и без валежи в първите дни, новата седмица отново ще е лятна, с температури около 30 градуса и много слънчеви часове.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.