Секретарят и съветникът на президента бяха арестувани след акция в президентството

Президентският секретар Пламен Узунов и бизнесменът Пламен Бобоков вече с обвинение. Двамата ще отговарят за търговия с влияние и са задържани за 72 часа.

Според прокуратурата в конкретни дати Узунов е пращал на Бобоков през мобилно приложение новини от българската телеграфна агенция, с което е създавал облага за бизнесмена да получава информация за различни събития.

От прокуратурата ще поискат и постоянното задържане на двамата. С обвинение по закона за класифицираната информация е и съветникът на Румен Радев Илия Милушев.

Задържаха съветника на президента - Илия Милушев

"Идеално, перфектно се чувствам", каза пред журналисти Милушев.

Той също бе задържан в четвъртък заради разследване за разгласяване на държавна тайна. По-късно от ДАНС отнеха достъпа му до класифицирана информация.

БУРЯ В ДЪРЖАВАТА: Акции и арести в президентството (ОБЗОР)

 

 

Съпругата на съветника - Жени Милушева, заяви, че преди няколко дни в дома им е бил извършен обиск. Тя смята, че това било "съшита с бели конци история" с цел да се дискредитира президентът.

„От вчера е задържан, след претърсване в служебното помещение в администрацията на президента. Днес сме извикани за предявяване на обвинение. Става дума за информация, която се съдържала в негов телефон”, обясни адвокатът на Милушев Атанаска Каракашева.

„Пламен Бобоков е подбудител към престъпления. Състоят се в изпращане на информация през What’s up от страна на Пламен Узунов с източник Българската телеграфна агенция”, обясниха от прокуратурата.  

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.