Активисти на ГЕРБ излязоха в защита на премиера Бойко Борисов и кабинета

След снощния протест в защита на президента Румен Радев и с искане оставката на правителството - днес на контрапортест излязоха активисти на ГЕРБ в защита на премиера Бойко Борисов и кабинета. Демонстрацията започна под прозорците на властта. 

За протеста имаше организация и с автобуси от Бургас, които дойдоха на жълтите павета.

Призив за протеста беше даден по-рано през деня и в социалните мрежи.

"Тук са хора, които не са само членове на ГЕРБ, а искат да подкрепят демократично избраното правителство", заяви председателят на парламента Цвета Караянчева.

По думите й това не е контрапротест. "Това е митинг в подкрепа на правителството. Контрапротести бяха протестите през 2013 г. Ние няма от какво да се срамуваме, ние като български граждани сме тук, за да ги подкрепим – тези 22 министри, които неуморно работят за България. Тук сме народни представители, членове на ГЕРБ, симпатизанти и граждани, които вярват на правителството“, каза още тя.

"Искаме да се чуе нашият глас, защото не може нещата да се представят едностранно от другия край. Президентът оглавява протести и търси сигурно политически проект. Това може да стане, разбира се, но не докато е президент. Той се изявява като по-голяма опозиция от г-жа Нинова. Нека да се разберат. Опозицията е слаба. Хората искат държават да върви напред", категорична бе Караянчева.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.