Гледайте „Космическа надпревара“ и „Баща – мечта” този следобед по NOVA

Приключения и забавления предстоят за всички пред малкия екран с филмите по NOVA. Днес от 13.00 ч. начало ще даде семейната лента „Космическа надпревара“, в която участие взима носителят на „Златен глобус“ и три награди „Еми“ - Джеймс Уудс. В ролите влизат още небезизвестните Анабет Гиш и Алекс Линц. Режисьор е носителят на номинация за награда Primetime Emmy - Шон Макнамара.

С настъпването на космическата надпревара в началото на 60-те години на миналия век ученият на НАСА д-р Вилхелм фон Хубер е изправен пред тежки проблеми със сина си Били заради скорошната смърт на съпругата му. Но когато фон Хубер е нает от д-р Дони Макгинес, за да обучи шимпанзе на име Maк за специална космическа мисия, отношенията между баща и син се променят в положителна посока. Постепено Били се сприятелява с Мак докато шимпанзето се подготвя за космическия си полет, а баща и син започват да изграждат все по-силна връзка по между си.  

От 15.10 ч. холивудската звезда Адам Сандлър ще се сблъска с проблемите на бащинството и ще научи няколко ценни урока за възрастните в комедията „Баща – мечта”. Лентата е определяна за най-успешния филм на Сандлър преди “Щрак”. Филмът е дело на тандема на актьора с дългогодишния му творчески партньор – режисьорът Денис Дюган.

Адам Сандлър влиза в ролята на Сони Куфакс - дипломиран юрист, който, за разлика от повечето в неговото обкръжение, отлага кариерата и брака за сметка на по-спокойно ежедневие. В опит да убеди приятелката си Ванеса, че вече се е превърнал в отговорен човек, той осиновява 5-годишно момче, преструвайки се, че той е биологичният баща на детето. След като обаче социалните служби са напът да му отнемат момчето, за изненада на всички, Сони доказва, че най-после е готов да поеме отговорност.

Не пропускайте забавния филмов следобед с „Космическа надпревара“ от 13.00 ч. и „Баща – мечта” от 15.10 ч. – днес по NOVA