Дотук се стигна след внесените миналата седмица промени в Закона за НСО

Днес се събира комисията, която определя кой има право на държавна охрана. Дотук се стигна след внесените миналата седмица промени в Закона за НСО.  

Към момента няма официална информация за резултатите от тази среща, както и дали изобщо тя се е състояла. Днес в 10 часа трябваше да се съберат шефът на НСО, шефът на ДАНС, както и главният секретар на МВР, които да решат има ли още нужда от държавна охрана на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, както и на депутата от ДПС Делян Пеевски.  

В събота и двамата доброволно се отказаха от услугите на държавните гардове, а още в петък пък шефът на НСО подаде оставка.  

Миналата седмица в парламента беше внесен законопроект, свързан с работата на НСО. Според него оттук нататък единствено и само началникът на НСО ще предлага, а президентът ще разписва окончателно кой извън държавно регламентираните по Конституция мъже и жени има право на държавна охрана. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.