Продължава извършването на следствени дейности

Над 180 тона е очакваното тегло на опасните отпадъци, които бяха открити край Червен бряг. Това съобщиха от прокуратурата.

Над 180 тона са опасните отпадъци, открити край Червен бряг

От там допълниха, че продължават да се извършват следствени действия във връзка с разследването, образувано за участие в организирана престъпна група, обвиняеми по което са бизнесмените Пламен Бобоков и Атанас Бобокови, бившият заместник министър на екологията Красимир Живков и други длъжностни лица.

СЛЕД РЕПОРТАЖ НА NOVA: Прокуратурата се заема с незаконните боклуци край Червен бряг

Направен е оглед на мястото – имот в местността „Лъката”, където бе открито нерегламентирано място за съхранение на отпадъци, за които е установено, че са опасни. Същите са били  предадени за съхранение от дружество от група „Монбат“ на търговско дружество, което не притежава нужните инсталации. След това са били заровени на въпросното място. 

В хода на разследването са иззети придружаващи загробения товар документи с надпис "Монбат-Сърбия". Междувременно е установено, че част от този опасен отпадък - около 100 тона, са били заровени и в стопанство в село Рупци, Община Червен бряг.

Над 120 тона станаха незаконно загробените отпадъци край Червен бряг

Предстои извършване на допълнителни огледи на площадки, на които са съхранявани опасни  боклуци, имащи отношение към воденото досъдебно производство в Рупци, Плевен и Кремиковци.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.