Новата машина ще се носи във въздуха с малко над 2700 км/ч

Boom Technology изгражда прототипа XB-1, който трябва да премине през тестове през следващата година. Ако всичко мине успешно, това ще проправи пътя на Boom Overture - пътнически самолет с 55 места, предаде БГНЕС.

ТРАНСПОРТЪТ НА БЪДЕЩЕТО: От София до Лондон за 2 часа с влак?

 

Новият свръхзвуков прототип ще бъде представен на обществеността на 7 октомври - това ще проправи пътя за завръщане към ултрабързото въздушно пътуване.

 

 

Boom Technology, базирана в Денвър, САЩ, досега е събрала 141 милиона долара за изграждането на XB-1. Компанията вече е прикрепила крилата към фюзелажа на машината, изградена е вертикалният стабилизатор и завършени тестовете за кацане,съобщава Flight Global. Новата машина, ако получи „зелена светлина“, ще се носи във въздуха с малко над 2700 км/ч.

НАСА започва изпитания на безшумен свръхзвуков самолет

Самолетът ще има място само за един пилот - опитен въздушен ас от военновъздушните сили на САЩ, и ще премине през изпитания във въздушното и космическо пристанище Мохаве в Калифорния през 2021 година.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.