Традиционните тържества отстъпиха място на по-скромен парад

В условията на продължаващата криза с коронавируса, Франция отбелязва националния си празник. Традиционният военен парад, който се провежда от 1880 г. по случай превземането на Бастилията, тази година беше отменен.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

Скромна церемония, която отдава почит към всички, борили се с коронавируса. Така може да се определи най-кратко днешният парад в Париж по случай 14 юли - националния празник на Франция. 

Обявиха новия състав на френското правителство

Заради продължаващата епидемия, традиционният военен парад на „Шанз Елизе” отстъпи място на по-скромно дефиле на парижкия площад „Конкорд”, който се намира в единия край на прочутото авеню.  За да се избегне разпространяване заразата, отнела живота на над 30 000 души във Франция, зрители не бяха допуснати на площада.

 

 

Ще отнеме ли коронавирусът титлата за най-посещавана страна в света на Франция?

В деня, в който се отбелязва превземането на Бастилията преди 231 години, беше отдадено дължимото на всички медици, военни и цивилни, борили с коронавируса. Заслужена почит беше отдадена и на хората от първата линия на тази борба. Представители на здравните работници се присъединиха към военните части на площада и предизвикаха аплодисментите на присъстващите.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.