В столицата сборният пункт е площад "Независимост"

За шести пореден ден антиправителствени протести огласяват центъра на София и други големи градове. Исканията на недоволстващите са същите - оставка на правителството и на главния прокурор - Иван Гешев. В столицата сборният пункт е площад "Независимост". Протестиращиге смятат днес да стигнат до Народното събрание и след това да се върнат пред Министерския съвет. Хората започнаха да се събират малко след 17.00 ч. За момента ескалация на напрежението няма. 

СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА ВИЖТЕ ТУК 

Пред NOVA протестиращите споделиха, че искат законност, свобода на словото и демокрация. 

Полицейското присъствие в центъра на столицата е засилено. Всички полицаи на първа линия са облечени със светлоотразителни жилетки с надпис „Антиконфликт полиция”. 

"Огромната маса излизат да протестират по свое убеждение и винаги се намира малцинство, което се опитва да опорочи протеста. Те са видни за протестиращите. Снощи бяхме потърсени от случайни хора, които разпознаха лица, които всяват напрежение и бяхме помолени да ги отстраним. Благодарим на всички, които протестират мирно и не се поддават на провокации", заяви зам.-директорът на СДВР Антон Златанов. 

Протести имаше и в други големи градове в България.

Със същите исксания се събраха протестиращи и във Варна. А в Шумен освен оставката на правителството и главния прокурор, граждани поискаха и тази на кмета и областния управител. 

В Русе пък  протестът събра недоволните пред Съдебната палата и продължи със шествие. В знак на несъгласие с управлението хората разпиляха фалшиви еврови банкноти. 

В Хасково протестиращите се събраха  на централния площад и тръгнаха на шествие из града.

Репортер: Владислава Тричкова, Стоян Нешев  

Без ескалация на напрежението приключи петият ден на протести в София

СДВР: До месец ще приключим проверките по сигнали за полицейско насилие на протестите

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.