ГЕРБ осъди ексцесиите, от БСП прехвърлиха вината на управляващите

Напрежение в парламента. Депутатите се скараха заради опорочаването на протестите с провокации, нападението над Партийния дом и агресията от определени групи.

СЛЕД ПРОТЕСТА: Ранени и арестувани на митинга в София

Битка между държавата и криминалната престъпност, а не между ГЕРБ и БСП. Така Тома Биков от ГЕРБ определи случващото се на жълтите павета. Според социалистите вината е изцяло на управляващите. От ДПС пък предупредиха, че опитите да бъдат включени в политическото блато няма да успеят. Мустафа Карадъйъ заяви, че проблемите на жълтите павета трябва да останат там. А от левицата се чуха и искания за изслушване на вътрешния министър Младен Маринов заради протестите.

ГЕРБ към БСП: Участвате в сценарий на ОПГ-то на Божков

Мнозинството от ГЕРБ осъди ексцесиите от вторник вечерта и предупреди левицата, че може неволно да влезе в сценарий на Васил Божков. 

„Не наричам БСП организирана престъпна група. Наричам престъпна група тази на Божков. И ако вие сте решили да сте съучастници в това нещо - правите груба грешка. Кой носи политическа отговорност за лумпените, които вчера атакуваха сградата на парламента? Трябва да я носи онзи, който каза: "Ще ви изметем", който размахваше юмрук. Къде е генералът Румен Радев, къде се скри?”, попита Тома Биков от ГЕРБ. 

БСП: Осъждаме нападението над парламента

За социалистите вината е на управляващите. От БСП отхвърлиха обвиненията за участие в провокациите и подкопаване на парламентаризма.

„Днес да подхождате към БСП по този начин би следвало да бъде най-малкото неуместно. БСП е партията, която никога, по никакъв повод не е давала основание за връзки с мафията”, посочи Валери Жаблянов от БСП.

"Уважаеми колеги, вие в кой свят живеете. Не виждате ли какво пише на протестите? Не следите ли какво искат протестиращите?", попита и лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки.

ДПС: Опитът да ни включат във войната на институциите няма да успее

"Опититите да включат и ДПС в политическото блато няма да успеят. Още в началото предупредихме, че войната ще доведе до политическа и парламентарна криза", заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадъйъ.

Политическите пререкания в зала са на фона на очаквани протести пред парламента заради петия вот на недоверие, който БСП внася.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.