Той е поискал подкуп в размер на 10 000 лева по повод на извършвана данъчна ревизия на търговец


Главен данъчен инспектор в отдел "Ревизии" към териториалната дирекция на НАП във Варна е задържан за подкуп. Това съобщиха от полицията, цитирани от БТА. Операцията на криминалисти на областната дирекция на МВР в Русе, със съдействието на колегите им от Варна, е организирана под ръководството на Русенската окръжна прокуратура.

Според първоначалните данни 50-годишният служител от Варна поискал подкуп в размер на 10 000 лева по повод на извършвана данъчна ревизия на търговец от Русе.

Мъжът е привлечен като обвиняем и с постановление на наблюдаващия прокурор е задържан за срок до 72 часа. Предстои Окръжната прокуратура в Русе да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" на обвиняемия.

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев коментира, че разследването продължава и на този етап не може да даде повече информация по случая. Образуваното досъдебно производство е взето на специален надзор от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.