Главният прокурор отново заяви, че няма да подава оставка

Категорично няма да подам оставка, защото си върша работата. Това заяви главният прокурор Иван Гешев в Шивачево. Той пристигна в селото заради мащабна спецакция на прокуратурата срещу битовата престъпност.

"Продължавам борбата с мафията и битовата престъпност. Работя за хората", категоричен бе Гешев. Той посочи, че към момента има над 20% спад на битовата престъпност и драстично са намалели телефонните измами.

Според главния прокурор държавата е абдикирала от малцинствените групи, които продължават да са необразовани и да извършват престъпления.

 

Главният прокурор изказа своята благодарност за съвместната работа с полицията и служителите на реда, които са били подложени на голямо натоварване по време на извънредното положение и в осигуряването на обществения ред по време на протестите.

 

Главният прокурор отговори и на обвиненията от страна на президента Румен Радев. 

"Уважавам българските институции, нямаме война с никоя институции. Войната на прокуратурата е с престъпността. Не смятам да си подавам оставката заради това, че в България вече няма недосегаеми вече", каза той. 

Иван Гешев заяви че подкрепя справедливите искания на протестиращите, заяви, обаче, че част от протестиращите, прокуратурата има данни че са подкрепяни финансово от българските олигарси. 

Относно исканата му оставка от Васил Божков, Гешев коментира: "Ами логично е да я иска, защото ако не бях аз, ако не беше прокуратурата, той нямаше да се укрива в Дубай и щеше да си харчи милиардите, които са откраднати от българския народ. Логично е тези хора да искат да продължават да крадат, логично е да искат оставката на главния прокурор".

 

 

По-късно главният прокурор публикува и видео от акцията в Twitter. 

"Поредната изнасилена 87-годишна самотна жена. От социално слаб и необразован социопат. Задържан е, но това не възстановява срутения живот на жената и близките й. Заради тях прокуратурата продължава битката срещу престъпността!", написа той.

Репортер: Георги Манев

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.