Промяната беше приета на второ четене

Националната агенция за приходите поема пряко контрола върху хазарта . Това прие на второ четене Комисията по бюджет и финанси в парламента. Предложението беше внесено от ГЕРБ. Приети са и предложенията на Валери Симеонов, с които изискванията за получаване и поддържане на лиценз се завишават сериозно. Процент от печалбата на Българския спортен тотализатор пък ще отива за култура и спортни съоръжения в училищата.

„НАП има сериозен капацитет. Те си имат много добър вътрешен контрол и там риска да се появят подобни странни тълкувания и прилагане или по скоро не прилагане на закона като в Комисията по хазарта няма да се случат. Въведено е за първи път изискване за сериозен капитал 3 милиона за казината и онлайн и 1 милион за залите. Изискванията за инвестиции са завишени. Въвежда се и еднократна такса около 500 хиляди за игрална зала.  Приходите отиват в бюджета”, коментира председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.