„Късно е за промяна. Естественият изход е оставка", каза още той

Президентът Румен Радев заяви, че оставките на тримата министри няма да потушат напрежението. Според държавния глава естественият изход от политическата криза е оставката на цялото правителство, както и оставката на главния прокурор.

Две групи протестиращи посрещнаха днес Радев в Пловдив. Едните с аплодисменти, а другите - с освирквания и искане за оставката му.

„Късно е за промяна. Естественият изход е оставка. Никакви прегрупирания вътре в кабинета не могат да спасят тази оставка. Виждате, че хората са по улицата и те няма да се приберат по домовете си преди да видят тези две оставки - на правителството и на главния прокурор”, каза президентът.

Той коментира и думите на премиера за това как е бил съставен служебния му кабинет. 

„Аз нито познавам този Шиши, нито Доган, нито Божков, нито така нататък, но друг е давал, в случая премиера, огромни обществени поръчки за милиарди тъкмо на Шиши”, посочи Радев.

Служебният кабинет бил неизбежен. „Както виждате -  процесът е тръгнал. Искат или не искат ще стигнат до там”, категоричен бе президентът.

Докато той говореше пред медиите, отвън напрежението ескалира между двете протестиращи групи и освен словесни престрелки се стигна до късане и мачкане на плакати.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.