Това се случи на възпоменателна церемония

Испания почете с възпоменателна церемония паметта на своите над 28 хиляди жертви на COVID-19. В присъствието на крал Фелипе Шести, европейските лидери Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел, генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, страната си спомни за тежките месеци по време на пандемията.

Близо месец след края на строгата карантина броят на заразените с COVID -19 в страната отново нараства и властите следят отблизо около 120 активни огнища.

„Преди всичко, нека си спомним за хората, които умряха. Нека предадем на техните семейства най-дълбоката ни тъга и най-искрена подкрепа. Нека им дадем нашата любов и най-емоционалната прегръдка. Не сте сами в болката. Това е болка, която споделяме, техният траур е и наш и се споделя от всички испанци. Моралният дълг и гражданското задължение ни карат всички да обединим нашата воля, капацитет и знания, всичките си усилия и работа, за да можем да гледаме в бъдещето с увереност и надежда”, коментира кралят на Испания Фелипе Шести.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.