В града за денонощие са станали четири инцидента

20-годишен водач от село Борец самокататрофира в петък вечерта в 23.20 ч. Момчето и спътникът му са само с охлузвания. Шофорът се е ударил в мантинелата на улица "Васил Левски".  Причината за инцидента е загуба на контрол над превозното средство поради несъобразена скорост. Водачът не е употребил алкохол.

Aрестуваха шофьор с 3,47 промила алкохол след катастрофа

За шофиране в нетрезво състояние късно снощи и рано тази сутрин  в ареста на Трето РУ са задържани двама мъже - на 25 и 35 години. В случаите техническото средство е  отчело концентрация от 2.21 и 1.87 промила.

“В късните часове на летните месеци зачестяват произшествията, предизвикани от млади водачи с липса на опит, както и от лица, които шофират след употреба на алкохол.”, съобщиха за NOVA от МВР-Пловдив.

26-годишен пловдивчанин пък е със счупена китка, след като самокатострофира в уличен стълб. Около 4.40 часа автопатрул на Пето районно управление подава звуков и светлинен сигнал на лек автомобил , за да спре.

“Водачът се опитал да осуети полицейска проверка и увеличил скоростта”, съобщиха за NOVA от МВР-Пловдив. 

Хванаха пиян шофьор, поставен под карантина (ВИДЕО)

След загуба на контрол върху автомобила, мъжът зад волана се ударил в паркирана кола пред блок 154 в район Тракия, продължил движението си и самокатастрофирал в метален стълб на бул. "Цар Симеон" и "Асеновградско шосе".  

Полеви тест за употреба на алкохол отчел, че водачът е  управлявал с концентрация от 1.59 промила. Последвал е отказ да му бъде направен тест за употреба на наркотици. Справка в масивите на МВР показва, че водачът има 5 предишни нарушения, като две от тях са за шофиране с несъобразена скорост.

Пловдивската полиция продължава засилените проверки на пътя и днес.

Репортер: Илиян Велков

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.