Исканията на гражданите остават непроменени

Започна 11-тия поред антиправителствен протест в столицата. Недоволните започнаха да се събират около фонтана пред президентството и към 19 часа числеността им се увеличава, като непрекъснато идват още хора.

СДВР: Запазете протеста мирен (ВИДЕО)

Гражданите настояват за оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев. От утре е обявено, че протестите ще протичат по друг начин - като национална стачка още от сутринта, за да се блокира парламента, където трябва да започнат дебатите по внесения вот на недоверие. В същото време от СДВР призовават протеста да остане мирен и да не се спира работата на институциите. 

Вчерашните протести са минали без нарушения на обществения ред. Това заяви на брифинг заместник-директорът на СДВР комисар Антон Златанов.

"Нашето послание към организаторите и протестиращите е да запазят протеста мирен. Необходимите послания могат да бъдат отправяни, но това трябва да бъде съобразено със закона. Нека се скандира, нека има и плакати, но всичко трябва да остане в рамките на закона". Това заяви комисар Златанов относно призивите на протестиращите.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.