Малко преди 9 часа движението по булевард „Цар Освободител” беше блокирано

От днес антиправителствените протести минават в нова фаза, започва и национална стачка. 

В понеделник сутрин протестиращи се събраха пред сградата на Народното събрание. Недоволни от управлението граждани поискаха оставките на кабинета и на главния прокурор. Малко преди 9 часа движението по булевард „Цар Освободител” беше блокирано. Към момента ситуацията е сравнително спокойна.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Междувременно в парламента се провеждаха дебатите по внесения от БСП вот на недоверие към правителството.

 

 

„Искаме справедливост и реформа, която от много време се бави. Искаме промяна в статута на главния прокурор. Той не трябва да има толкова власт и трябва да е по-независим. Алтернатива има, има достатъчно партии в България”, каза един от протестиращите.

 

 

„Трябва да има оставка и промяна в цялата държава. В момента не виждам алтернатива, трябва цялостна подмяна на всичко”, коментира друг от демонстрантите.

 

 

От „Отровното трио”, които организират новата фаза на протестите, призоваха за гражданско неподчинение в цялата страна, като се цели блокиране на държавни и общински институции, в това число и всички съдебни палати, автогари и жп гари в страната. 

 

 

От СДВР призовават гражданите да протестират мирно.

 

 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.