Той продължава над 12 часа

Протестиращите излязоха в центъра на София за 12-и пореден ден. За първи път обаче сборният пункт не е площад „Независимост”, защото блокадата пред парламента продължава вече 12 часа и организаторите призоваха хората да ги подкрепят.

Към 20:30 ч. кръстовището на "Орлов мост" е блокирано. Малка група протестиращи се отделиха от множеството пред Народното събрание и застанаха там.

По-рано през деня от т.нар. „Отровно трио” призоваха хората в социалните мрежи да се събират пред Народното събрание. Там протестните действия текат от 07.00 часа сутринта. А причината – утре парламентът гласува вота на недоверие.

 

 

Исканията на протестиращите остават непроменени.

„Искаме оставка на Бойко Борисов и цялото му правителство, а не на отделни негови членове, които ни се подхвърлят. Искаме и оставката на главния прокурор Иван Гешев”, обясни един от протестиращите.

 

 

„Хората излязоха от зимния си сън. Много хора се страхуват от вируса, много са на почивка. Тук са 1/5 от потенциалния брой протестиращи”, допълни друг участник в протеста.

Не е изключено и днес да има шествие. Крайният час на протеста е 22.00, когато ще стане ясно как ще продължи той утре.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.