Той е поставен под карантина

Областният управител на Добрич Красимир Кирилов е с положителен резултат от PCR тест за коронавирус. Това съобщиха от Областния координационен щаб. Той е в добро общо състояние, поставен е на домашно лечение и е в изолация.

Осем случая на коронавирус в старчески дом в Русе

В областната администрация вече са предприети мерки за дезинфекция, установени са хората, контактували с Кирилов, и са поставени под карантина. Вечерта на 24 юли ще бъде извършена пълна дезинфекция на сградата от лицензирана фирма. Въвежда се и строг контрол за достъп в областната управа, посочват от щаба. В сградата няма да бъдат допускани граждани без лични предпазни средства. Отменят се всички планирани работни срещи, заседания и събиране на комисии.

Комплексният център за обслужване на граждани ще работи с нормален график като посетителите трябва да спазват противоепидемичните мерки и социална дистанция.

Над три милиона станаха случаите на COVID-19 в Европа

Областният управител отново призовава гражданите да носят маски в затворени обществени сгради и обществения транспорт и да спазват лична хигиена. "Заболяването е сред нас и от нас зависи да намалим регистрираните всеки ден случаи на заразата", заяви Красимир Кирилов.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.